Sprekers

Rien van der Schaft

Rien van der Schaft

Spreker dressuurclinic

Rien van der Schaft is inmiddels ruim een jaar bondscoach van het Nederlands dressuurteam senioren.

Van der Schaft was in het verleden instructeur voor de KNHS/ORUN-instructeursopleidingen in Ermelo en is lid van het KNHS-trainersplatform.

Rien zal tijdens Balans Hippique een clinic verzorgen met amazones Judith Pietersen en Kim van der Velden.

Frenk Jespers

Frenk Jespers

clinic "Hoe koop ik een paard", exterieurbeoordeling en beoordeling onder het zadel

Frenk heeft in 1975 de opleiding in NHC Deurne afgerond.
Nadat hij 12 jaar gewerkt heeft aan de opbouw van manege Buitenhorst te Oosteind, heeft Frenk zich gespecialiseerd in de dressuur. Via de vele successen is Frenk bij het KWPN als hengstenkeuringscommissielid de volle 9 jaar actief geweest.

Als jurylid en begeleider voor jonge paarden voor WK Verden zijn er vele successen behaald.

Frenk vervuld zijn laatste jaar als hengstenkeuringscommissielid van de SWB in Zweden en maakt deel uit van de KFPS-Hengstenkeuringscommissie.

Frenk zal de clinics " Hoe koop ik een paard", exterieurbeoordeling en beoordeling onder het zadel verzorgen.

Sabien Zwaga

Sabien Zwaga

Clinic exterieurbeoordeling en beoordeling onder het zadel
Roos Dyson

Roos Dyson

Clinic Houding en zit

Roos is een dressuuramazone en Deurne gediplomeerd instructrice die zich heeft gespecialiseerd in houding en zit. Vanuit haar eigen kennis en ervaring heeft ze haar bedrijf Gepaard Met Een Lach opgericht. In haar lessen en clinics staat Houding, Balans en Inwerking en de harmonie tussen ruiter en paard centraal.

Anouk Burgering - Holleman

Anouk Burgering - Holleman

Clinic " Hoe koop je een paard"

Het is Anouk haar beroep om mensen bij het aankopen van een paard of pony te adviseren. Naast het geven van aankoopadvies, taxeer ik paarden en pony’s. Dit is een wat "officiëler" en uitgebreider traject waarbij ik meerdere gegevens over het paard verzamel, het paard of de pony kom bekijken, de verwachtingswaarde inschat en hier een waarde aan verbind.

Begin 2016 heb ik de opleiding paardenmakelaar-taxateur bij NHI-Equi succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik extra kennis en ervaring opgedaan over o.a. bewegingsleer, exterieurleer, gezondheid, beengebreken, rugaandoeningen, anatomie & fysiologie, en natuurlijk over taxatieleer.

Sinds enige tijd is Anouk een van de deskundigen voor aankoopbegeleiding bij Vereniging Eigen Paard.

Bert van Wanrooij

Bert van Wanrooij

Dagvoorzitter

Bert van Wanrooij is onze dagvoorzitter. Bert heeft in de paardenwereld vooral naam gemaakt als journalist, organisator, bedenker en bestuurder.

Hij creëerde o.a. de IAN Trofee, de vrijdag-dressuuravond tijdens de KWPN Hengstenkeuring, het Rabobank Talentenplan en de Paardendagen in Ermelo. Lang was hij vice-voorzitter van de Nationale Federatie voor Springruiters voordat hij de eerste bestuurder topsport werd in de nieuwgevormde KNHS.

Eind 2015 bedacht hij het concept Universal Horse Data en is hij adviseur bij Vereniging Eigen Paard.

Ella de Gorte - van Doorn

Ella de Gorte - van Doorn

Thermografie

Ik ben Ella Gorte- van Doorn, fanatiek amazone in wedstrijden en ook recreatief en eigenaar van vijf geweldige paarden. Met een grote passie voor het paard en zijn bewegingsapparaat, werk ik binnen mijn bedrijf als gediplomeerd sport- en bewegingstherapeut, humaan Bowentherapeut, zadelconsulent, instructeur met als specialisme thermografisch onderzoek bij paarden.

Cees van Beckhoven

Cees van Beckhoven

Hartslagmeter Hylofit

Cees van Beckhoven is al 22 jaar actief in hartslagmeting. Als voorloper, toen nauwelijks iemand waarde hechtte aan meetbare gegevens in de paardensport. De aanleiding was simpel: een van zijn paarden mankeerde iets, Cees leende van zijn zwager een hartslagmeter en kwam al snel tot de conclusie dat hij met zijn paard te hard getraind had.

Inmiddels heeft Cees van Beckhoven al heel wat topruiters geadviseerd, was hij jarenlang betrokken bij de prestaties van het Nederlandse eventing team onder leiding van Martin Lips en is hij bij NOC*NSF als ervaringsdeskundige lid van de groep embedded scientists, een groep wetenschappers die proberen met innovatieve technieken de resultaten van de sport te verbeteren. Voor diverse wetenschappelijke onderzoeken wordt hij ingehuurd om betrouwbare metingen te genereren. Sinds twee jaar is hij de mede-ontwikkelaar van de nieuwste ontwikkeling Hylofit.

Judith Pietersen

Judith Pietersen

Amazone

Judith heeft vele jaren ervaring in het trainen en uitbrengen van jonge paarden tot Grand Prix niveau. Zo heeft ze een enorme diversiteit aan zeer talentvolle paarden onder het zadel gehad en vele kampioenstitels kunnen behalen.

Kim van der Velden

Kim van der Velden

Amazone

Kim van der Velden is een Grand Prix amazone. Ze heeft o.a. de Pavo Cup gewonnen en verdiende brons bij het WK jonge paarden.

Ilse Verbraak

Ilse Verbraak

Fysiotherapeut
Leon Rutten

Leon Rutten

Equestic - Saddleclip

Leon zal meer vertellen over het trainen met de Saddleclip.

Herman Smit

Herman Smit

Grand Prix jury

Herman Smit is een grand Prix jury. Tijdens de clinic met Rien van der Schaft zal hij de combinatie beoordelen.

WhatsApp chat