Ilse Jespers


Ik ben Ilse Jespers en ik groeide op tussen de paarden van de ouderlijke dressuurstal. Ik reed hobbymatig en studeerde daarna Rechten. Nu ben ik directeur van Vereniging Eigen Paard en dit wil ik graag zo uit bouwen dat zoveel mogelijk paardenliefhebbers er altijd terecht kunnen, een uitstekend advies krijgen en uiteindelijk heel veel plezier beleven aan hun hobby of zelfs beroep. Daarnaast ben ik vanaf het begin betrokken bij Balans Hippique. Met Balans Hippique wil een geslaagde samenwerking creëren tussen professionals op het gebied van gezondheid van paard en ruiter.

Anouk Burgering Holleman


Mijn naam is Anouk Burgering Holleman en ik werk als taxateur paarden en pony’s uit Paardentaxatie-NH en ik ben verbonden aan Vereniging Eigen Paard voor o.a  de aankoopbegeleiding en Horse Dating.
Naast mijn werk ben ik regelmatig te vinden (als toeschouwer) op hippische evenementen, keuringen en wedstrijden.
Voor m’n werk is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de diverse disciplines en rassen dus workshops, clinics en cursussen volg ik ook graag.

Jolanda Mijs


Ik ben Jolanda Mijs en ik ben als dierenarts werkzaam in het bedrijfsleven (bij een zuivelcoöperatie). Mijn hele leven heb ik al paarden, waarbij ik een passie heb, nl. dat hij er geen last van mag hebben dat ik op zijn rug wil zitten. Ik wil graag paardvriendelijk trainen, binnen de grenzen van de biomechanica en de anatomie. Daarom ben ik zo blij dat ik betrokken mag zijn bij Balans Hippique. Het is zo belangrijk dat eigenaren weten hoe hun paard duurzaam kunnen inzetten voor de sport en vroegtijdig blessures kunnen herkennen. Graag tot ziens bij Balans Hippique!

Roos Starrenburg

Mijn naam is Roos Starrenburg en al jaren verbonden met Vereniging Eigen Paard en daardoor het ontstaan van Balans Hippique van dichtbij meegemaakt.

Buiten mijn baan bij het KWPN waar ik nu al meer dan 18 jaar met veel plezier werk op de financiële administratie en het moeder ben van onze 11 jarig zoon Jeffrey vind ik het heel leuk om mee te mogen werken aan het organisatie van evenementen, zoals Balans Hippique en Paard & Plezier.

Ook bij het KWPN is het leuk om buiten je kantoorwerk te mogen werken tijdens de KWPN kampioenschappen waar ik meer dan 15 jaar het secretariaat van de Pavo-cup heb bemand. Ook tijdens de Centrale Hengstenkeuring en eerste bezichtiging heb ik vele diverse werkzaamheden met veel plezier en passie verricht.

De passie voor paarden komt ook tot uiting in mijn vrije tijd waar ik nu een 8 jarige merrie train en de training onder het zadel onderhoud voor een ruin die veel aangespannen loopt. En geregeld wedstrijden loopt waaronder het NK.

Daarvoor heb ik jaren voor een jachtruiter zijn paarden getraind en tevens voor andere eigenaren hun paarden gereden.

Ik vind het heel mooi om deel te mogen zijn van het team Balans Hippique, omdat je geïnteresseerde de mogelijkheid kan bieden kennis te laten maken met de mooie technieken die er op de markt zijn om beter en bewuster met je paard om te gaan. Het paard is z’n gevoel dier die op zijn manier signalen van onbalans aangeeft waarvan wij ons nog niet allemaal bewust zijn. Maar ook dat je weet dat je een paard hebt die goed in zijn vel zit is ook een mooie bewustwording en wetende dat je op de goede weg zit. En dat dan op ieder zijn eigen niveau. Dat is het mooie aan Balans Hippique!

Ella Gorte- van Doorn

Ik ben Ella Gorte- van Doorn, fanatiek amazone in wedstrijden en ook recreatief en eigenaar van vijf geweldige paarden. Met een grote passie voor het paard en zijn bewegingsapparaat, werk ik binnen mijn bedrijf als gediplomeerd sport- en bewegingstherapeut, humaan Bowentherapeut, zadelconsulent, instructeur met als specialisme thermografisch onderzoek bij paarden. Voor mij staat kwaliteit, eerlijkheid, een gezond en happy paard, vrij van blokkades, in elke tak van sport, op ieder niveau en in elke vorm van recreatief gebruik voorop.

Cees van Beckhoven

Cees van Beckhoven is al 22 jaar actief in hartslagmeting. Als voorloper, toen nauwelijks iemand waarde hechtte aan meetbare gegevens in de paardensport. De aanleiding was simpel: een van zijn paarden mankeerde iets, Cees leende van zijn zwager een hartslagmeter en kwam al snel tot de conclusie dat hij met zijn paard te hard getraind had. Sinds 2 jaar is hij de mede-ontwikkelaar van de nieuwste ontwikkeling Hylofit.

Bert Lam

Bert is vanaf het prille begin betrokken bij Balans Hippique vanwege zijn passie voor techniek en paarden.