Stephanie Groet trapt af met Biomechanica

Clinic Biomechanica

Biomechanica gaat over de wetenschap achter het bewegingsmechanisme van het paard. Met andere woorden welke bewegingen zijn natuurlijk en welke niet. Welke bewegingen zijn gezond en welke niet. En wat gebeurt er bijvoorbeeld met het lichaam wanneer je het gaat belasten door op een paard te gaan zitten.

In deze clinic gaan we inzoomen op een deel van de anatomie en op een aantal aandachtspunten van het lichaam, waarvan elke ruiter op de hoogte zou moeten zijn.

Wanneer je meer van de biomechanica van het paard afweet kan je gezonder en functioneler trainen. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.

Stephanie Groet
Als fysiotherapeut voor mensen en paarden werkt Stephanie aan de fysieke samenwerking tussen ruiter en paard met haar bedrijf Horsefit. Een ruiter moet onafhankelijk kunnen zitten en mee kunnen gaan in de beweging van het paard. Daarvoor heeft zij zich verder gespecialiseerd als houding en zit coach. Zij doet dat onder andere met behulp van de Flexchair. Daarnaast behandelt ze paarden als paardenfysiotherapeut en heeft ze zich verder verdiept in revalidatietraining bij paarden. Blokkades en overbelasting in het lijf ontstaan niet zomaar. Dus wanneer je alleen de blokkades opheft zonder verder iets te veranderen in het bewegingspatroon van het paard, ben je zo weer terug bij af. Om het compensatiemechanisme te doorbreken moet je vaak iets anders gaan trainen. Het doel is uiteindelijk een gezond en blij (sport)paard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *