Ingrid Hekkert geeft Flexchair demo

Ingrid Hekkert uit Spijkenisse heeft het bedrijf Flexback opgebouwd waarmee ze tijdens Balans Hippique actief is. In Exloo demonstreert ze in de rijhal het gebruik van de flexchair maar bezoekers kunnen gedurende de dag in de foyer ook bij haar terecht voor een persoonlijk advies en om zelf op de flexchair plaats te nemen.

Uit eigen ervaring heeft Ingrid gemerkt dat de flexchair na een blessure de revalidatie enorm kan bespoedigen: “Bij mij is het gebruik van de flexchair zelfs bepalend geweest om weer gezond te worden. Met die ervaring ben ik ermee aan de gang gegaan, gecombineerd met mijn hobby de paardensport. Flexibiliteit in de rug is enorm belangrijk, dat gaat voor alle dagelijkse bezigheden op, of het in sport, hobby of werk is. Trainen op de flexchair is een groeiende bewustwording van je houding en zit. Je leert je bekken onafhankelijk van andere lichaamsdelen te bewegen zodat je makkelijker mee kan gaan in de bewuste, maar ook in de onbewuste beweging van je paard. Wat je traint op de flexchair is je rompstabiliteit via de diepe buikspieren, korte rugspieren, bekkenbodem en middenrif. Het voordeel van het gebruik van de flexchair, is dat jouw bewegingen op het scherm zichtbaar zijn, zodat je ziet hoe je reageert. Daardoor kun je ook beter corrigeren.”

Goede resultaten zijn bijna een garantie bij een goede training met de flexchair: “Ik doe met nieuwe klanten altijd een Persoonlijke Actieve Rug-test (PAR-test), aan de hand waarvan we het vervolg bepalen. Het gaat daarna om drie of vier trainingen en dan beloof ik dat de rompstabiliteit op een goed niveau zit.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *