Grand Prix-jurylid Herman Smit gaat op 24 maart in Exloo cijfers geven, jij ook!

Grand Prix-jurylid Herman Smit gaat op 24 maart in Exloo cijfers geven. Dat doet hij vaak, maar nu worden ze publiekelijk vergeleken met de cijfers van bondscoach Rien van der Schaft: “Het zou best kunnen dat er discussie ontstaat,” zo opent hij.

Al relativeert Herman Smit dat wel: “Ik ken Rien van der Schaft al heel lang, hij heeft een iets andere benadering van de dressuurmatige africhting dan voorheen gebruikelijk was. We hebben natuurlijk een hele periode gehad van laag, diep en rond, van waaruit men dan terug probeerde te komen in een houding om de proef te rijden. Zie waar dat ons gebracht heeft, de absolute top niet te na gesproken. De topruiters weten er over het algemeen wel raad mee, maar vooral in de basis zien we veel problemen met betrekking tot houding/aanleuning en nageeflijkheid van de paarden. Rien focust veel meer op lichtheid, op lengte in de voorhand en op een stuwende achterhand, dat spreekt mij zeer aan. Ik denk dat hij op de goede weg is. Van Judith Pieterse, de zeer getalenteerde amazone die in de clinic rijdt, durf ik wel te zeggen dat zij ook zo haar paarden opleidt.”

Herman Smit is vanaf 1996 Lichte Tour jurylid en Grand Prix jurylid vanaf 2005. Het is natuurlijk de vraag in hoeverre de cijfers van het huidige jurycorps al aansluiten op die gewenste manier van opleiden: “Ik denk dat er een positieve discussie komt over de gewenste uitvoering van de onderdelen. En als er een meningsverschil komt, wat zeker kan, dan zal dat toch niet met getrokken zwaard zijn.” We gaan het zien op 24 maart tijdens Balans Hippique in Exloo!

Wil je net als Herman Smit de combinaties beoordelen, koop dan hier je ticket.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *