18 mei: Future of Dressage Judging

Sanne Böttcher is een van de initiatiefnemers van het symposium The Future of Dressage Judging. Op vrijdag 18 mei in Weert in samenwerking met Horse & Technology in Weert bij Dressuurstal Schreven wil de organisatie discussie oproepen over de manier van jureren in de dressuur.

Het idee is ontstaan uit een opdracht vanuit de opleiding Van Hall Larenstein Equine Sports & Business om een symposium te organiseren. De groep studenten kwam in samenwerking met Equinnolab tot een aansprekende opzet met lezingen, paneldiscussies en beoordeling van live gereden proeven, die gejureerd worden op grond van verschillende methoden. Sprekers zijn grote namen als Frank Kemperman (dressuurvoorzitter FEI), Jacques van der Harst (jurylid), Dirk Willem Roie (journalist) en Frenk Jespers (Vereniging Eigen Paard). Sanne: ”Het idee is eigenlijk geboren uit frustratie, met name gevoed door de praktijk in de breedtesport. We willen kijken of we toe kunnen werken naar een manier van jureren die een objectievere beoordeling geeft dan nu gebruikelijk.”

Het symposium is niet alleen bedoeld voor juryleden: “Eigenlijk willen we dressuurliefhebbers in het algemeen trekken. Belangrijk is dat we interactiviteit in het programma belangrijk vinden: iedereen kan meepraten! Bij Balans Hippique op 24 maart gaan we met ons organisatieteam zeker inspiratie opdoen want daar gaat het ook over dressuur in verschillende opzichten,” zegt Sanne Böttcher.

Het symposium The Future of Dressage Judging (zie ook www.futureofdressagejudging.com) is onderdeel van het driedaagse evenement Horse & Technology. In het programma daarvan staat o.a. op zaterdag en zondag een clinic van Sönke Rothenberger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *