Evaluatie

Gisterenavond hadden we met de organisatie een evaluatie over ons evenement van 24 maart. Het bleek een heel geslaagde editie te zijn en we zijn dan ook zeer tevreden! Natuurlijk hebben we jullie tips meegenomen voor een volgende editie. Die zijn we inmiddels aan het plannen.

Dat we een geweldig team hebben bleek gisteren wel weer. Nog steeds krijgen we bedankjes en zijn we heel blij dat de sfeer van ons evenement zo goed was bevallen bij onze bezoekers.

We komen snel met een nieuwe datum en locatie!

Sponsoren bedankt!

Zonder sponsoren geen Balans Hippique…

Equipe Paardenverzekeringen, Voermeesters, Vereniging Eigen Paard, Universal Horse Data en De Boer Horsetrucks heel erg bedankt voor jullie steun, vertrouwen en bijdrage aan ons evenement!

Terugblik Balans Hippique 2018

Balans Hippique in 1 minuut. Met veel dank aan Arnoud Mol Filmproducties.

Geslaagde editie Balans Hippique

(VLOG) Kim van der Velden over de hartslagmeter

Kim van der Velden rijdt in de clinic met Rien van der Schaft met de hartslagmeter van Hylofit. Op deze manier kun je de hartslag van de ruiter en het paard volgen. Wat daar de voordelen van zijn zal Cees van Beckhoven uitleggen bij Balans Hippique.

18 mei: Future of Dressage Judging

Sanne Böttcher is een van de initiatiefnemers van het symposium The Future of Dressage Judging. Op vrijdag 18 mei in Weert in samenwerking met Horse & Technology in Weert bij Dressuurstal Schreven wil de organisatie discussie oproepen over de manier van jureren in de dressuur.

Het idee is ontstaan uit een opdracht vanuit de opleiding Van Hall Larenstein Equine Sports & Business om een symposium te organiseren. De groep studenten kwam in samenwerking met Equinnolab tot een aansprekende opzet met lezingen, paneldiscussies en beoordeling van live gereden proeven, die gejureerd worden op grond van verschillende methoden. Sprekers zijn grote namen als Frank Kemperman (dressuurvoorzitter FEI), Jacques van der Harst (jurylid), Dirk Willem Roie (journalist) en Frenk Jespers (Vereniging Eigen Paard). Sanne: ”Het idee is eigenlijk geboren uit frustratie, met name gevoed door de praktijk in de breedtesport. We willen kijken of we toe kunnen werken naar een manier van jureren die een objectievere beoordeling geeft dan nu gebruikelijk.”

Het symposium is niet alleen bedoeld voor juryleden: “Eigenlijk willen we dressuurliefhebbers in het algemeen trekken. Belangrijk is dat we interactiviteit in het programma belangrijk vinden: iedereen kan meepraten! Bij Balans Hippique op 24 maart gaan we met ons organisatieteam zeker inspiratie opdoen want daar gaat het ook over dressuur in verschillende opzichten,” zegt Sanne Böttcher.

Het symposium The Future of Dressage Judging (zie ook www.futureofdressagejudging.com) is onderdeel van het driedaagse evenement Horse & Technology. In het programma daarvan staat o.a. op zaterdag en zondag een clinic van Sönke Rothenberger.

Dagvoorzitter Bert van Wanrooij + Winactie UHD

Tijdens Balans Hippique is Bert van Wanrooij onze dagvoorzitter en dat is niet voor niks. Bert heeft in de paardenwereld vooral naam gemaakt als journalist, organisator, bedenker en bestuurder.

Hij creëerde o.a. de IAN Trofee, de vrijdag-dressuuravond tijdens de KWPN Hengstenkeuring, het Rabobank Talentenplan en de Paardendagen in Ermelo. Lang was hij vice-voorzitter van de Nationale Federatie voor Springruiters voordat hij de eerste bestuurder topsport werd in de nieuwgevormde KNHS.

Eind 2015 bedacht hij het concept Universal Horse Data,  Dit internetplatform is een combinatie van social media, Google en Marktplaats voor paardensporters en hippische ondernemingen wereldwijd. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hun eigen profiel aanmaken, waarmee je interessante personen of bedrijven kunt volgen, berichten kunt delen en hun aanbod zoals paarden en producten kunt plaatsen. “Van rijbroeken tot topsportpaarden worden aangeboden op het platform, maar ook berichten van volgers en actualiteiten over de paardenwereld worden getoond op de persoonlijke pagina die volledig naar eigen interesse is in te richten.

 

Actie met Universal Horse Data!

Voor de bezoekers van Balans Hippique in Exloo is er wat te winnen: prijzen van Duo Hoefvet en van webshop Hidez, bekend van de compressiepakken! Wat moet je doen?
1. Download de app van Universal Horse Data, zoek op Duo Hoefvet, like de bovenste post en maak op 24 maart kans op een van de vijf potten Duo Hoefvet t.w.v. € 9,95!
2. Zoek vervolgens op Hidez, like de bovenste post en maak op 24 maart kans op een van de vijf potten wondzalf Eire Hide t.w.v. € 29,95!
De prijswinnaars worden ter plekke bekend gemaakt via een post van Balans Hippique op Universal Horse Data, dus volg die ook even.
En om het helemaal compleet te maken: volg ook de pagina van Universal Horse Data, dan staat meteen je
je newsfeed hartstikke vol nieuws!

Wat leren we bij Balans Hippique?

Sabien Zwaga: “Dat wordt erg leuk!”

Ongetwijfeld een van de zeer leerzame hoogtepunten van Balans Hippique op 24 maart in Exloo is de clinic van Sabien Zwaga samen met Frenk Jespers. In het eerste deel bespreken ze het exterieur van de deelnemende Friese paarden en KWPN-ers, in het tweede deel geven ze een toelichting op de praktijk van het rijden in relatie tot hun eerdere opmerkingen over het exterieur.

Sabien Zwaga is het meer dan toevertrouwd om daar een oordeel over te hebben. Van huis uit is ze apotheker, wat haar als parttime docent farmacotherapie voor de Groningse geneeskundestudenten van pas komt. Maar dan komt het. Twee dagen per week is ze werkzaam bij het KFPS als secretaris van de inspectie. Ze was zelf jurylid, vorig jaar werd ze zelfs KFPS-inspecteur, ze richtte Jong-KFPS op in 2009, ze is docent beoordeling, bestuurslid van de Friesian Talent Cup voor 3 ½-jarige Friese paarden, binnen het KFPS verantwoordelijk voor werving, selectie en uniformering van het jurycorps, ze ment zelf in de ZZ en ze is een veelgevraagd spreker bij studieclubs en symposia. Over verstand van zaken gesproken.

Over Balans Hippique is ze enthousiast: “Dat wordt erg leuk! Als KFPS-juryleden beoordelen we de paarden aan de hand van rastype, bouw, beenwerk en beweging. Daarbij is het heel belangrijk dat de exterieurmatige kenmerken gerelateerd kunnen worden aan sportkenmerken. Dat gaan we in de clinic ook doen. Eerst beoordelen we de paarden op stand: wat is positief en wat zou in het gebruik problemen kunnen opleveren. We bespreken de overeenkomst en verschillen tussen Friezen en KWPN. En daarna gaan we kijken of in de praktijk van de sport onze beoordelingen waarneembaar zijn.”

Kom het meemaken op 24 maart vanaf 10.00 uur in Hippisch Centrum Exloo! Tot zondag 18 maart kun je met 10% korting je kaartje kopen.

Theoriepunten te behalen voor HI licentiehouders (instructeurs) KNHS

We zijn blij te mogen vermelden dat de KNHS licentiepunten toekent aan ons evenement Balans Hippique op 24 maart te Exloo.

Ben je HI licentiehouder en wil je bij deze dag aanwezig zijn, dan kan je voor € 12,50 je aanmelden via info@balanshippique.nl waarmee je 40 theoriepunten kunt behalen.

Tijdens deze dag wordt in de ochtend met name aandacht besteed aan biomechanica en houding en zit van de ruiter. In het middagprogramma zullen de clinics gaan over het beoordelen van het exterieur en beweging van KWPN’ers en Friese paarden. De dag wordt afgesloten met een dressuurclinic onder leiding van Rien van der Schaft waarbij gediscussieerd wordt over het waarderen van verschillende oefeningen, door o.a. Grand Prix jurylid Herman Smit en het publiek.

Bekijk hier het programma.

KNHS